Тривають роботи на плантаціях фундука

22 Лютого, 2022

Серед горіхоплідних рослин, які вирощує людина для харчування, фундук займає одне із основних місць. Це обумовлено високою споживчою цінністю горіхів, простотою агротехніки вирощування, невибагливістю до ґрунтово-кліматичних умов та місця зростання в саду чи на присадибній ділянці.

Горіхи фундука дуже поживні,  вони містять 63-72% жирів, 15-23% білків, 6-10% вуглеводів, багато вітамінів та інших корисних речовин. Ми із задоволенням смакуємо горішками та кондитерськими виробами де присутній фундук. По калорійності фундук перемагає хліб, м´ясо, молоко, не кажучи вже про картоплю, овочі та фрукти.

Пилок суцвіть фундука є першим весняним кормом для бджіл. Простота розмноження та вирощування цієї культури робить її доступною для всіх як у маштабах промислового вирощування так і особистого на присадибних ділянках.

Зважаючи на попит в останні роки на посадковий матеріал фундука та наявність на території ДСДЛЦ «Веселі Боковеньки» плантацій, на яких протягом десятиліть науковці проводили випробовування нових сортів, які би чудово росли та плодоносили в складних кліматичних умовах степу, працівники лісового центру проводять роботи по омолоджуванню та підготовці кущів до закладання відділків влітку. З багаторічного досвіду переконались, що закладання вертикальних відгілків є найбільш результативним способом розмноження сортового фундука зі збереженням 100% сортності.


Позначки:
admin